Borsod megye hírek

Mengyi Roland is részt vett a miskolci Csillagpont Kórház I. és II. ütemének átadásán

 Mengyi Roland is részt vett a miskolci Csillagpont Kórház I. és II. ütemének átadásán

Balogh Zoltán miniszter, Szócska Miklós államtitkár, dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke is jelen volt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban megvalósult,  közel 12 milliárd forintos összértékű beruházás ünnepélyes átadásán.

Ünnepélyesen felavatták szerdán délután Miskolcon a Csillagpont Kórház I. és II. ütemét. A projekt átadásán részt vett Balogh Zoltán miniszter, Szócska Miklós államtitkár, dr. Mengyi Roland, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke és Miskolc, valamint a régió számos reprezentánsa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban megvalósult,  közel 12 milliárd forintos összértékű beruházás ünnepélyes átadása az Avas Néptáncegyüttes műsorával indult, majd egy mentőhelikopter landolt az új kórháztömb tetején kialakított leszállópályán.

A Himnusz közös eléneklését követően Balogh Zoltán EMMI miniszter mondott köszöntőt. Kiemelte, ha azt akarják, hogy Felső-Magyarország ne csupán történelmi múlt legyen, akkor ennek megfelelően kell megközelíteni. „Ez az egészségügyben a Csillagpont létrehozásával már sikerült”- jelentette ki a miniszter. Részletesen szólt az ország kórházainak a megújítási programjáról, amelybe szervesen illeszkedik a miskolci fejlesztése is. A 15. megújult intézmény felsorolását követően Balogh Zoltán kijelentette: „kelet és nyugat közt nem teszünk különbséget!” A 300 milliárdos program keretében talpra állították a magyar egészségügyet, amiben benne van a magyar adófizetők pénze is. A kormány tudja mivel tartozik Miskolcnak, Felső-Magyarországnak, ezért partner a fejlesztésekben a városnak és a megyének. Az egészségügyi ellátás hatékonyabb lett a Csillagponttal. A komplex térségi betegirányító-, ellátórendszer központja lehet.

Balogh Zoltán EMMI miniszter

A Himnusz közös eléneklését követően Balogh Zoltán EMMI miniszter mondott köszöntőt


„Ez a kórház az életem”- kezdte beszédét dr. Csiba Gábor, a Megyei Kórház főigazgató-főorvosa, aki a itt született, itt volt műtős fiú, s a ranglétrát végigjárva az intézmény vezetője lett. Felhívta a figyelmet rá, hogy a csillagpont elnevezés egyszer a kórház pavilonrendszerének tömbkórházzá alakítását jelenti, másrészt betegellátási filozófiát is, amely középpontjában a Csillagpont Kórház áll. A projekt történetének főbb állomásait kiemelte az ötlet 2006-os megszületésétől, a 2009-es szerződéskötésen és a 2011-es alapkőletételen át az I. és II. ütem mai átadásáig ( a III. ütem csak ezt követően indulhat).

A főigazgató-főorvos beszéde zárásaként megköszönte a kormány, a szakminiszter, valamint a megyei közgyűlés korábbi elnökének, dr. Ódor Ferencnek és dr. Mengyi Rolandnak, valamint Miskolc képviselőinek, vezetésének.

Ezt követően a történelmi egyházak képviselői megáldották, felszentelték az új kórházat. A megnyitó zárásaként ünnepélyes keretek közt átvágták a nemzeti színű szalagot, majd a vendégek megtekintették a Csillagpont Kórházat.

„Fontos Miskolcnak, fontos a térségnek, Borsod-Abaúj-Zemplén megyének”- méltatta a Csillagpont Kórház jelentőségét dr. Mengyi Roland, aki emlékeztetett arra, hogy a projekt elindításakor a megyei önkormányzat volt a kórház fenntartója. A megye lakosságára számára nagyon fontos beruházás valósult meg. „Az öröm és a köszönet hangján tudok szólni. Köszönet annak aki a fejlesztésben közreműködött, és működtetni fogja”- szólt elismerően dr. Mengyi Roland.


Forrás:mengyiroland.com


Ász Hírportál

Bulvár hírek

Partnereink

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye