Borsod megye hírek

Tornaterem fejlesztések a megyében

Tornaterem fejlesztések a megyében

Hejőpapiban és Tiszatarjánban épül tornaterem a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Program keretében, a beruházások egyenként 260 millió forintból valósulnak meg.

Hejőpapin a település központjában elhelyezkedő általános iskolához közeli telken, Tiszatarjánban pedig a Mezőcsáti Általános Iskola tiszatarjáni Édes Gergely Tagiskolája telkén épülnek hiánypótló beruházások.Mindkét tornaterem alkalmas lesz kosárlabdázásra, röplabdázásra és teremfocira a hét méteres belmagasságnak köszönhetően. A tervezéskor figyelembe vették, hogy az épületek illeszkedjenek a település környezetéhez és adottságaihoz.

 

Tornaterem fejlesztések Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Lerakták Hejőpapin az új tornaterem alapkövét

 

A tornatermek alapkőletételekor Boros Anita vagyongazdálkodásért felelős helyettes államtitkár kiemelte, hogy a kormány által bevezetett mindennapos testnevelés program célja nem csak az egészséges életmódra nevelés, hanem "meggyőződésünk szerint a sport hozzájárul ahhoz, hogy a fiatal nemzedék sikeresen helytálljon az élet bármely területén. Ezért is tartjuk fontosnak, hogy az egészséges testmozgás minél korábban részévé váljon a gyermekek életének." A két beruházás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében tanuszoda épül Edelényben, Mezőcsáton, Putnokon és Tokajban.

 

/T.D.

Ász Hírportál

Bulvár hírek

Partnereink

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye